Erau tineri, frumosi, puternici, visatori si pasionati. Sportul le dadea speranta si un loc unde puteau sa fie liberi.Acum, dupa 40 de ani, sunt cam ruginiti, sunt bunici si inca mai fac glumite ca in tinerete, in speranta ca se pot intoarce o clipa in trecutIMG_2496

Unii dintre ei,mai norocosi poate, au mai ramas in lumea sportului sau ca accesorii  ale unui sistem dependent de ceva si se invart, pentru o viata mai buna, in undergroundul acestuia.

Altii au terminat scoli inalte si si-au urmat destinele, ramanand doar fani nostalgici ai  unui sport pentru lorzi, practicat de golani, asa cum zicea cineva.

Cativa privesc din ceruri, dandu-si coate si poate facand pariuri  pe viata celor ramasi.

Cert este ca intalnirea organizata de Asociatia internationalilor de rugby cu sprijinul Federatiei romane de Rugby  saptamana trecuta a fost emotionanta.Actiunea in sine a facut parte din editia  a doua a „Turneului amintirilor” si a facut posibila intalnirea a patru generatii de juniori nationali, 73-76, pentru a omagia contributia acestor juniorate care au dat mari nume rugby-ului romanesc.20160507_184023

Barladeanul nostru, junior la Rulmentul, a fost remarcat si  selectionat pentru echipa nationala  in 1974, pe vremea cand echipa era pastorita de Viorel Calin si Marin Rainea, pentru turneul de la Albi, din Franta. Echipa s-a comportat eroic, dupa meciuri dramatice cu echipe mari, au devenit vicecampioni europeni.Din pacate, nu au stat sa isi primeasca binemeritatele medalii pentru ca in tara fususe marele cutremur de pe 4 martie si au zburat imediat spre casa.

Gestul de laudat al FRR de la acest eveniment a fost ca medaliile castigate cu truda atunci le-au fost inmanate, simbolic ,acum. Emotionant sa vezi ditamai oamenii cu parul alb lacrimand ca niste copii!IMG_2488

Povestea barladeanului nostru a continuat la Poli Iasi, timp in care a terminat facultatea de constructii, si apoi  din nou la Rulmentul. Meciurile lui s-au mutat usor ,usor pe stadioanle zecilor de blocuri pe care le-a construit pentru barladeni si pe langa  care trece acum zamband, ca un adevarat invingator ce este.

De atunci, a mai primit multe medalii. Din inima, cu drag, de la familie, prieteni si iubitori ai rugby-ului. Pentru noi toti, el este inca un campion!

La multi ani, dragul meu Firel Dima!

IMG_2443

Publicitate