Bunicii sunt o specie ciudata. Ei fac parte din regnul animal si sunt mamifere. Nasc pui vii pe care ii hranesc cu lapte.Puii lor, la randu-le, nasc si ei pui . Pe care de obicei ii hranesc cu lapte praf, dar asta este o alta discutie.

Ei, in acest moment, treaba se complica. Micuta fiinta plangatoare si dragalasa  da totul peste cap.

Mai intai, pufosenia in cauza, schimba radical programul familiei. Noaptea nu mai este noapte, iar ziua este, evident, prea scurta.

Urmeaza apoi lupta cu biberoanele si scutecele,indiferent de care sunt ele. Inevitabilele remarci ale bunicii ca<pe vremea mea….> evident ca o scot din sarite pe tanara leoaica .

Bunicul, a toate stiutor si el, desigur, cu o bere dosita la spate, il bate pe umar pe tanarul tatic , care deocamdata habar nu are ce i se intampla, si ii  povesteste cum statea el la coada la lapte  acum 30 de ani si cat de importanta a fost chestia asta in viata lui.

IMG_2549
pufosenie de acum 50 de ani

Dupa cateva saptamani, bunicii se imbolnavesc grav. Fac pupacita .

La inceput sunt niste simptome mai usoare, se pupa manutele pufoseniei, apoi piciorusele si alte extremitati. Apoi boala se agraveaza.Se pupa tot. Burtica, funduletul,obrajii,  nu scapa nimic nepupat.

Nu e de gluma, zau, pentru ca boala aceasta da dependenta.

Intai, devin bunicii dependenti, pentru ca vor sa pupe zi si noapte, netinand cont de rigorile indicate de instructiunile de pe internet, atent urmate de tanara mama, care de fapt este prima victima a bolii.

Apoi, micul  plangacios delicios, vrea  si el pupat toata ziua. Daca nu i se pace pe plac, nu e prea liniste in casa, iar daca este satisfacut, rade cu gura pana la urechi, aratandu-si gingiile goale, care se pregatesc de noi torturi nocturne. Va zic, e grav!

IMG_2548
pufosenie de acum 30 de ani

Boala nemiloasa se acutizeaza si face complicatii neurologice.

Bunicii in cauza incep sa uite a mai vorbi corect. Nascocesc tot felul de cuvinte stalcite sau neexistente in vocabularul limbii romane, scot tot felul de onomatopee si canta tot felul de trasnai.Se maimutaresc, rad aiurea, repeta tot felul de vorbe, zapacind total micul omulet, care se distreaza pe seama lor.

Cea mai joasa speta a bunicilor este cea a celor ce au conturi pe Facebook. Acolo lucrurile o iau razna de tot. Poze filmulete, comentarii, articole despre bebelusi,traninguri de specialitate si modele de impletituri, se incruciseaza haotic in spatiu virtual, omorandu-i pe ceilalti participanti la trafic! Pana la urma, jumatate dintre prietenii virtuali vor da <ignore> nebunilor in cauza.

In majoritatea cazurilor, boala metastazeaza, ducand la dragoste vesnica.

IMG_2425
pufosenie moderna

Mai exista o categorie aparte a bunicilor si anume strabunicii. Din pacate, acestia dezvolta si o alta boala:votatita.Adica se duc la vot, mereu si mereu. Din pacate, cam stim ce culoare voteaza. Boala asta este incurabila si foarte periculoasa!

 

 

 

 

 

Publicitate