Partea 1- Pregatirile

               Am descoperit Asia dintr-o intamplare…nu prea m-au interesat meleagurile indepartate, conform teoriei ca sunt atat de multe de vazut in batrana noastra Europa…teorie pe care, in fapt, o sustin si acum, nu-i vorba… Am tras cu ochiul insa, ca orice om ce se vrea oarecum cult, la cateva scrieri despre Budha , despre Shiva, despre Ayutthaya, despre Angkor Wat , despre Baran si alte alea si parca o neliniste a inceput sa-mi dea tarcoale. A venit un moment in viata mea cand vacantele s-au transformat in excursii, iar apoi excursiile in calatorii..si atunci parca Europa nu mi-a mai fost de ajuns.. O oferta tentanta a unei companii aeriene m-a hotarat sa bat la portile Asiei. Mi-am invins temerile si prejudecatile, mi-am luat inima in dinti si am intrat cu viteza printr-o poarta principala a Asiei – Kuala Lumpur..
Oferta de bilete ieftine de avion a venit pe neasteptate si destul de in scurt, intr-un fericit moment in care aveam un card plin, asa ca decizia a fost usor de luat. Milano- Kuala Lumpur, cu escala la dus la Rhyad iar la intors la Jedahh, cu timpi rezonabili de transit, si o cursa bunisoara cu un low cost de-al nostru pursange romanesc, cu o zi petrecuta la Milano, unde oricum nu mai fusesem , au aranjat traseul foarte bine, deci hai sa pornim
Bilete de avion avem, sa purcedem la program si la cazare. Si da-i cu cititul, ca e timpul scurt…azi suntem in 1 octombrie, plecarea e pe 6 noiembrie…nu e prea mult timp, avand in vedere ca si jobul este destul de solicitant in perioada asta-psihic si fizic! Asa incat, da-i si lupta pe net, pana la 2-3 dimineata.

              O piatra de pe inima mi-a fost luata din start, intrucat pt cetatenii romani nu este necesara viza pt Malayesia de la ambasada, o primim pe aeroport. Deci 1-0 pt turist. Sa vedem acum ce facem noi in Malayesia in cele 7 zile de sedere. Avem 2 variante- stam ce stam in KL si apoi mergem pe o insula la mare sau stam in KL si dam o fuga 2-3 zile la Singapore. Nu a fost greu sa ma hotarasc, dupa o scurta privire prin curtea companiei Air Asia, care zburda ca o caprita in calduri prin Asia… Singapore sa fie!!! Suna fain, nu??? Si la Singapore luam visa on arrival, fara nici un ban!
Dupa ce am marcat oarecum 2-0 pt turist , sa aruncam o privire peste cazari. Cum Agoda e jupanita la cazarile asiatice, sa vedem cum impartim zilele in functie de nopti, ca sa zic asa. Incep frumusel sa caut printre hotelurile din KL, stabilind de la inceput ca nu coboram sub 3 stele si urmarim palierul 15-30 de dolari pe noapte de camera.Planul initial era 4 nopti in KL si 3 in Singapore, pt a lua zboruri la ore rezonabile, care sa nu ne omoare la transferuri si la somnic…facem lista scurta, dupa vreo cateva nopti de nesomn ,inarmati cu criteriile noastre personale, universal valabile:note pe TA peste 7.5, proximitate maxima fata de principalele mijloace de transport, usurinta de a ajunge la aeroport/uri, raport calitate/prêt rezonabil, cat mai multe avantaje la plata posibile, pt ca nu se stie niciodata ce se poate intampla, am selectat cateva hoteluri pe lista scurta. Dupa indelungate sapaturi, am optat pt Star Point Hotel , un hotel dragut cu recenzii de 3,5/5, in cartierul Mica Indie, aproape de un bazar de noapte si de un foodcourt, aproate de metrou si de sky train si la modicul prêt de 120 ron cu tot cu taxe…ceea ce nu e chiar rau.  Deci sa zicem 3-0 pt turist.

                      Sapam mai departe cu cazarea la Singapore. Ei, aici situatia se schimba…dupa o prima evaluare, s-ar parea ca preturile la cele mai modeste hoteluri sar binisor de 70 de euro, si acelea cu bai comune , departe de mijloacele de transport, sau in suburbii. Nu e bineeee, mi-am zis . Pana la urma am decis sa reimpart zilele calatoriei, astfel incat sa ne putem permite un hotel mai scump dar in centrul orasului, si sa luam o cursa din KL dimineata la 7 si de intoarcere la ora 9 seara, ceea ce ne da 2 zile intregi de explorare a orasului si o singura noapte de cazare. Pe lista scurta au ramas doar doua hoteluri- unul in regim de AI de pe insula Sentosa si unul de 4 stele din centrul orasului, cam la acelasi prêt -120 de dolari camera/ noapte. Dupa ce am studiat obiectivele turistice pe care le-am putea vizita, ne-am dat seama ca cele 2 zile pe care le-am alocat pt Singapore nu ar fi suficiente si pt a cuprinde Sentosa Island, asa incat am renuntat din start la ea- si bine am facut, cu amendamentul ca la viitoarea noastra vizita in acest minunat loc nu vom mai sari peste ea!!! Hotelul a fost ok, dar nu a meritat banii decat din perspectiva locatiei foarte bune, in mijlocul a orice, cum s-ar zice.

                   Dupa 3-1 pt turist, am purces la cumpararea biletelor de avion de pe site-ul AA ..curse KL- Singapore, aproape din ora in ora , incepand cu ora 7 dimineata pana la ora 11 noaptea…aproape o ora de zbor, cat sa bei o cafea si sa admiri frumuselele de stewardese in rosu si alb.La modicul prêt de 40 de euro round trip! Marcand pe serviciul adversarilor aerieni, s-a facut de 4-1.

                   Bun…bilete de avion avem ,pe distante lungi si scurte, cazare avem, sa aruncam o privire la transferurile de la aeroport, pt a finaliza calculele, care pana acum sunt destul de prietenoase cu turistul amarat.Fericire maxima din prima! Transferurile se pot face usor fie cu trenurile KLIA EXPRESS, fie cu buss-urile diferitelor companii, fie cu taxiurile. Noi am ales trenul, pt ca hotelul era chiar linga o statie de metrou, deci floare la ureche. Si mai marcam un punct.
Dupa ce am aranjat toate acestea, am facut lista locurilor de vizitat. M-am bucurat din nou ca exista persoane generoase, care impart experienta si bucuria calatoriilor lor cu ceilalti, pe bloguri, prin ziare, prin articole de tot felul. Am citit tot ce mi-a cazut sub privirea flamanda de informatii, realizand astfel ca ma indrept, dintr-o intamplare, spre un loc minunat si dorindu-mi sa fi avut mai mult timp la dispozitie.Si asa am intrat in nebunia noptilor nedormite dinaintea fiecarei plecari, parte a calatoriei care imi este la fel de draga ca si calatoria insasi…Asa am aflat despre Dewan Philarmonic si am avut norocul de a gasi 2 bilete disponibile si am rezervat din vreme si intrarea la Observatory Deck pt Petronas Towers, pt ca ce excursie e aia in KL fara a vizita celebrele turnuri??
Sa finalizam calculele…362×2-bilete avion Milano-KL, 90×2-bilete Bucuresti-Milano, 10×2 transferuri Milano, 42 hotel Milano, 10×2 transferuri KL,142 hotel Kl,40×2 bilete avion KL Singapore,5×2 transfer Singapore,105 hotel Singapore,40×2 bilete intrare concert si turnuri. Face un total de 701 euro de persoana, ceea ce nu e chiar rau pentru o plimbare in trei orase minunate, in 10 zile.                 Asa incat, eu zic ca e game si set, si sa pornim la drum!

Echipa de calatorie…Carmen si Firel

echipa de calatorie

Tranzitul pe aeroportul Milan Malpensa

 tranzitul peaeroportul din Milano

Tranzitul pe aeroportul Rhyad

tranzitul in Rhyad

Publicitate