Ma intreb ce este cu noi.

Suntem defecti genetic? Nu cred, pentru ca istoria ne-a demostrat de atatea ori contrariul.

.Suntem prosti? Nici asta nu cred, vazand atatea minti luminate ce iau premii peste premii in lume.

Suntem bolnavi? Da, cred ca acesta este raspunsul. Suntem bolnavi de nepasare, suntem infectati cu lipsa de simt civic, suntem cangrenati de coruptie.

Privesc cu durere spre stadionul unde s-a produs tragedia,asa cum am privit spre Clubul Colectiv, Clubul Mortii. Ma intreb  cu infiorare ce as fi facut daca fiul meu,lumina ochilor mei, ar fi fost acolo? Si incerc sa imi explic ce se intampla cu tara asta , posibile fiind aici aceste nenorociri.Nu inteleg de ce nimanui nu i-a pasat pana acum de solutiile dezinfectante ce deschideau mortii usa din spate, nu inteleg de ce nimeni nu a pus la punct un sistem de interventie rapida pe stadioane sau in alte locuri publice unde se pot produce asemenea evenimente tragige,, de ce nimeni nu a luat in serios niciodata autorizatiile de functionare.

Nu am raspunsuri la aceste intrebari. Am doar de platit o amenda de 2000 de lei, data de o doctorita spilcuita, mirosind a Channel si cu poseta Prada, venita in control la dugheana mea, isterizandu-se in fata clientilor ca pun in pericol sanatatea publica cu 2 pahare de lapte expirate de fix o zi. Mea culpa si sa-mi fie rusine! Si saru mana, doamna, ca sunteti atat de generoasa!

Doua zile mai tarziu, m-am dus pana la macelaria de la colt, aflata in jurisdictia aceleeasi frumos mirositoare dudui si am luat niste carne de porc. Nu m-am imbolnavit chiar de moarte,am zacut doar vreo doua zile dar am aflat ca respectiva boxa de carne nu avea nici un fel de autorizatie, avea repetate abateri cu niste taieri  pe la abatoare din spatele casei si mai primea cateodata o amenda de 1000 de lei.  Ce sa ne mai miram noi de alde Condrea, cu firme off shore si alte nebunii!  Coruptia este o boala atat de grea, incat daca lupti cu ea,ai sansa sa mori si tu, iar daca nu te lupti, oricum te va rapune in timp.

Ca o fata de la tara ce sunt, imi frang tacuta mainile si mocnesc.

Se spune ca in fata legii suntem egali. Nu este adevarat. Doar in fata mortii suntem egali. Sau poate si in off shore-uri, eu stiu??

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate